OMS: femeile infectate cu virusul zika pot alăpta

114
OMS: femeile infectate cu virusul zika pot alăpta - zika-1456421939.jpg

Articole recomandate

Femeile care poartă virusul Zika pot continua să își alăpteze nou-născuții fără să existe riscul de transmitere a virusului, a transmis Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit AFP, informează Agerpres.

Pe baza probelor existente, beneficiile alăptării maternale pentru copil și pentru mamă depășesc orice risc de transmitere a virusului Zika prin laptele matern, a concluzionat OMS în recomandările transmise autorităților din țările afectate de epidemie.

Virusul Zika, transmis de țânțarul tigru, este suspectat de provocarea microcefaliei la nou-născuți și a sindromului Guillain-Barre, maladie neurologică care poate antrena o paralizie ireversibilă sau moartea.

OMS a reamintit că virusul Zika a fost detectat în laptele maternal de la două mame contaminate cu această maladie. Însă deocamdată nu există vreo probă de transmitere a Zika la copii prin intermediul laptelui maternal, a întărit OMS.

Ar putea dura luni de zile până ce se va putea stabili cu certitudine că există o legătură directă între virusul Zika și microcefalie sau sindromul Guillain-Barre. Epidemia de Zika, care se dezvoltă mai ales în America Latină, s-ar putea înrăutăți înainte de a se ameliora, a declarat miercuri la Rio de Janeiro directoarea OMS Margaret Chan. Brazilia a cunoscut deja un milion și jumătate de cazuri din 2015 până în prezent, iar OMS se așteaptă la o răspândire explozivă în Americi, unde s-ar putea ajunge la 3-4 milioane de cazuri în acest an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Februarie 2016
Stire din Actual : Trei decese din cauza virusului Zika
Pagina a fost generata in 0.8788 secunde