Opt din zece femei suferă de celulită

245
Opt din zece femei suferă de celulită - 23ce88322d3298cbfac813448612a1c9.jpg

Articole recomandate

Celulita reprezintă acumularea de țesut adipos subcutanat, de grăsime, la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Majoritatea femeilor - opt din zece, potrivit statisticilor realizate de specialiști - au celulită, într-un oarecare grad, care deranjează prin aspectul inestetic.
Trebuie subliniat că până în prezent nu există o metodă de prevenire a apariției celulitei. Afecțiunea are legătură și cu factorul genetic, apărând la mai mulți membri din aceeași familie. Ea este evidențiată în cazul luării în greutate, dar poate fi agravată și de stres, stil de viață inactiv și chiar utilizarea unor contraceptive hormonale.
Tratarea celulitei se realizează cu ajutorul a diverse creme și masaj, dar și printr-o dietă sănătoasă, exercițiu fizic pentru întărirea musculaturii picioarelor, coapselor și feselor. Efectul nu este însă definitiv, spun medicii. Deși mai puțin observabilă, celulita nu dispare de tot. În prezent, cele mai promițătoare terapii medicale sunt cele care utilizează laserul și sistemele de radiofrecvență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Sănătate : Cum să vă protejați pielea de frig
Pagina a fost generata in 2.103 secunde