Optaţi pentru mâncarea naturală! Este mult mai sănătoasă pentru organism
Articole de la același autor
Trandafirul japonez aduce numai beneficii podoabei capilare
11 Decembrie 2022
Boiaua de ardei oferă multiple beneficii pentru sănătate
12 Decembrie 2022
Feniculul de mare poate oferi anumite beneficii pentru sănătate
06 Decembrie 2022
Păpădia, eficientă şi în tratarea afecţiunilor sistemului digestiv
04 Decembrie 2022
Busuiocul, util în caz de indigestie sau oboseală
02 Decembrie 2022
Curățarea cremei de protecție solară este foarte importantă
01 Decembrie 2022
Foarte multă lume consumă, în ziua de azi, alimente procesate, care, nu doar că sunt gustoase, dar şi ușor de preparat, ceea ce face lucrurile mai simple pentru oamenii grăbiți. Cu toate acestea, ele pot afecta negativ sănătatea. Din acest motiv, mâncarea naturală este cea mai bună pentru sănătate pe termen lung. Cunoscută și sub numele de hrană reală, ea poate fi definită ca ceea ce este cât mai aproape posibil de starea sa naturală. Potrivit specialiştilor, este compusă din alimente proaspete, întregi și neprocesate sau foarte puțin procesate. În principiu, nu există o listă finită a alimentelor care intră sub această umbrelă, dar cele mai multe sunt fructe, legume, leguminoase, nuci, ouă, uleiuri, cereale integrale, lactate, carne și pește. Medicii susţin că organismul are nevoie de vitamine, minerale, proteine sau lipide pentru a funcționa și a se dezvolta normal, iar cel mai bun mod de a le obține este prin alimente proaspete, întregi și puțin procesate.
Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, există o gamă largă de posibilități când alegeţi mâncarea naturală, iar încetul cu încetul, în rutina alimentară obișnuită pot fi adăugate alimente noi. În plus, alimentele naturale și preparatele de casă au un gust delicios şi nu conțin zahăr adăugat. Nu același lucru se întâmplă cu produsele procesate: dulciuri, produse de patiserie, fursecuri, sosuri comerciale, deserturi lactate sau preparate pentru cuptorul cu microunde. Cert este că trecerea de la alimente procesate și ultraprocesate la mâncarea naturală poate reduce apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi o incidență mai scăzută a bolilor cardiovasculare. Totodată, o dietă bogată în alimente procesate are un impact ridicat asupra creșterii mortalității, bolilor coronariene, aterosclerozei, diabetului și obezității. (M.Ş.)
Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, există o gamă largă de posibilități când alegeţi mâncarea naturală, iar încetul cu încetul, în rutina alimentară obișnuită pot fi adăugate alimente noi. În plus, alimentele naturale și preparatele de casă au un gust delicios şi nu conțin zahăr adăugat. Nu același lucru se întâmplă cu produsele procesate: dulciuri, produse de patiserie, fursecuri, sosuri comerciale, deserturi lactate sau preparate pentru cuptorul cu microunde. Cert este că trecerea de la alimente procesate și ultraprocesate la mâncarea naturală poate reduce apariția unor probleme de sănătate, cum ar fi o incidență mai scăzută a bolilor cardiovasculare. Totodată, o dietă bogată în alimente procesate are un impact ridicat asupra creșterii mortalității, bolilor coronariene, aterosclerozei, diabetului și obezității. (M.Ş.)
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 23 Ianuarie 2023
Luni, 23 Ianuarie 2023
Luni, 23 Ianuarie 2023
Luni, 23 Ianuarie 2023
Luni, 23 Ianuarie 2023
Duminică, 22 Ianuarie 2023
Duminică, 22 Ianuarie 2023
Duminică, 22 Ianuarie 2023
Duminică, 22 Ianuarie 2023
Vineri, 20 Ianuarie 2023
Vineri, 20 Ianuarie 2023
Vineri, 20 Ianuarie 2023