Ordinul privind modalitatea de distribuire a comprimatelor de iodură de potasiu, publicat în Monitorul Oficial

276
Ordinul privind modalitatea de distribuire a comprimatelor de iodură de potasiu, publicat în Monitorul Oficial - jamesyarema5tymgag0wrounsplashe1-1656064450.jpg
Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu 65 mg comprimate către populaţie a fost publicat în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

"În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuţie de medicamente", informează Ministerul Sănătăţii.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetăţenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripţia medicală, iar în baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele care le revin.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populaţiei de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea "Campanie distribuţie iodură de potasiu": https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/.

În farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicaţiile autorităţilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.243 secunde