Orezul brun previne apariția diabetului de tip 2

328
Orezul brun previne apariția diabetului de tip 2 - 69008b383c4457de58acfa0ca72b4a49.jpg

Articole de la același autor

Consumul de orez brun sau alte cereale integrale în locul orezului clasic poate reduce riscul apariției diabetului de tip 2. Potrivit unui studiu recent, cinci sau chiar mai multe porții de orez alb pe săptămână cresc riscul de îmbolnăvire cu 17 procente. Înlocuirea lui în alimentația noastră cu orez brun ne poate proteja împotriva acestui tip de afecțiune.
"Este un mesaj foarte important pentru sănătatea publică. Orezul alb este potențial dăunător, riscând să ne îmbolnăvească de diabet", spune autorul studiului, dr. Qi Sun, profesor la Facultatea de Medicină a Universității Harvard și cercetător la Brigham and Women’s Hospital din Boston. "În ultimii ani, consumul de orez în Statele Unite ale Americii a crescut foarte mult, dar mai mult de 70 la sută din acesta este orez alb. Oamenii ar trebui să-l înlocuiască cu orezul brun sau cu cereale integrale", mai spune dr. Sun.
Motivul pentru care orez brun este mai sănătos, potrivit omului de știință, este acela că el încă mai conține mulți dintre nutrienții și fibrele care se pierd în pregătirea orezului alb. În timpul procesării, acesta din urmă pierde o cantitate semnificativă de fibre și aproape toate vitaminele și mineralele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6232 secunde