Program național pentru combaterea infarctului miocardic

328

Articole recomandate

Ministerul Sănătății va lansa, până la toamnă, un program național pentru tratarea infarctului miocardic. Anunțul a fost făcut de prof. dr. Mircea Cinteză, membru al Societății Române de Cardiologie și președintele Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicină Generală.
"Programul de tratament va consta în destuparea vasului care a prins cheag cu ajutorul unor balonașe, ceea ce cardiologii numesc angioplastie primară. Angioplastia se practică foarte puțin în România și, în urma acestui program și a banilor care vor fi alocați, va trebui să explodeze ca număr de proceduri și ca eficiență în tratamentul sutelor de cazuri de infarct pe care le avem anual", a precizat prof. dr. Mircea Cinteză.
Programul va demara în lunile următoare, în funcție de alocarea fondurilor. "Este vorba despre necesitatea de a se putea cumpăra acele balonașe, de a se putea cumpăra medicamentele care să împiedice reastuparea vasului de sânge. Toate acestea sunt foarte scumpe și nu pot fi achiziționate cu fondurile existente în acest moment", a mai adăugat medicul specialist.
În prezent, infarctul miocardic este una dintre cele mai frecvente boli grave din Europa, în țara noastră înregistrându-se cele mai multe cazuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6536 secunde