Femeile, mai predispuse la stres emoțional decât bărbații, din cauza hormonului sensibilității

209
Femeile, mai predispuse la stres emoțional decât bărbații, din cauza hormonului sensibilității - 068a7c8a4334633592fdf976163be94f.jpg
Doamnelor, trageți adânc aer în piept înainte de a citi aceasta. Potrivit oamenilor de știință, femeile chiar sunt conduse de propriii hormoni. Membrele sexului slab sunt mult mai sensibile la un hormon cheie care, chiar și în cantități reduse, le face să devină mult mai emoționale, se arată într-un studiu recent. Bărbații, din contră, sunt imuni la cantități chiar foarte mari din hormonul cu pricina.
Studiul s-a concentrat pe cercetarea hormonului care organizează răspunsurile mamiferelor la stres. S-a descoperit astfel că femelele de cobai sunt mult mai afectate de prezența acestui hormon. Deși cercetările nu au fost făcute pe oameni, ele explică oarecum de ce femeile sunt mult mai stresate în momentele de criză. Cercetătorii americani speră ca astfel să explice diferențele dintre modul cum femeile și bărbații își controlează emoțiile.
Se știe deja că femeile au o tendință mult mai mare spre depresie, stres post-traumatic și alte probleme emoționale decât bărbații. Cu toate acestea, nimeni nu a reușit, până în prezent, să determine motivul biologic pentru aceste diferențe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1452 secunde