Ouăle de ciocolată sunt benefice pentru sănătate
Rafturile magazinelor s-au umplut cu ouă sau iepurași de ciocolată, cu ocazia sărbătorilor pascale. Specialiștii germani vă sfătuiesc să nu vă abțineți de la achiziționarea acestor produse, căci o porție mică de ciocolată pe zi, de preferat neagră, contribuie la reducerea tensiunii arteriale și a riscului de declanșare a unor maladii cardiace. Medicii de la Institutul German pentru Nutriție Umană din Nuthedal au realizat un studiu, în cadrul căruia voluntarii au consumat aproximativ 7,5 grame de ciocolată pe zi (un pătrat dintr-o tabletă de 100 de grame). La finalul studiului, subiecții aveau o tensiune arterială mai mică față de voluntarii care au mâncat doar 1,7 grame de ciocolată pe zi.
Studiul a durat un deceniu și a presupus monitorizarea stării de sănătate și a stilului de viață a peste 19.000 de voluntari, cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani.
Studiul a durat un deceniu și a presupus monitorizarea stării de sănătate și a stilului de viață a peste 19.000 de voluntari, cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 06 Aprilie 2010
Joi, 01 Aprilie 2010