Remedii împotriva căderii părului

469
Tot mai multe persoane constată, cu tristețe, că po-doaba capilară începe să se împuțineze. Pe lângă produsele farmaceutice la care puteți apela pentru a încetini procesul de calviție, puteți apela și la remedii naturiste. În rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva dintre aceste leacuri.
l Înainte de spălare, masați scalpul cu ulei de măsline sau ulei de ricin. Masajul se face cu una sau două ore înainte de spălare, după care acoperiți-vă capul cu un prosop. După ce vă spălați cu șampon, clătiți părul cu apă caldă, în care ați adăugat două linguri de zeamă de lămâie sau oțet. Tratamentul trebuie repetat la două săptămâni.
l Preparați o mască dintr-o lingură de ulei de ricin și un ou, masați rădăcina cu ea, după care țineți capul acoperit cu un prosop cald aproximativ o oră.
l Pentru revitalizare, folosiți o infuzie din coajă de lămâie. Tăiați mărunt cojile de la câteva lămâi, puneți-le într-un vas, apoi turnați peste ele un litru și jumătate de apă clocotită. Astupați vasul și lăsați-l astfel timp de trei ore. Folosiți apoi infuzia pentru a vă clăti părul proaspăt spălat.
l Căderea părului mai poate fi încetinită și cu ajutorul propolisului. Masați-vă scalpul cu o alifie de propolis, zilnic, timp de patru sau cinci luni, înainte de spălare.
l Clătiți-vă părul cu o infuzie de coada calului, masând scalpul. Infuzia este preparată din trei linguri de plantă mărunțită, la un litru de apă clocotită. Puneți infuzia într-un vas acoperit, preț de zece minute, strecurați-o apoi și folosiți-o.
l Masați-vă scalpul cu oțet de mere, timp de o săptămână, de câteva ori pe zi. Faceți pauză câteva săptămâni, după care refaceți tratamentul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4703 secunde