Pacienții au acces la fișele medicale de spitalizare

119
Pacienții au acces la fișele medicale de spitalizare - pacientiiauacces-1433510845.jpg

Articole de la același autor

Fișa de diagnostic a pacienților, considerată în trecut un act medical confidențial, poate fi acum accesată. Mai mult decât atât, bolnavii au dreptul și să desemneze un apropiat care să fie informat în locul său.

"La internare sau pe parcursul furnizării serviciilor de sănătate, după caz, medicul curant are obligația să aducă la cunoștința pacientului faptul că are dreptul de a cere să nu fie informat în cazul în care informațiile medicale prezentate i-ar cauza suferință, precum și dreptul de a alege o altă persoană care să fie informată în locul său", scrie în ordinul de ministru.

Desemnarea rudelor sau prietenilor care pot fi informați cu privire la evoluția investigațiilor, diagnostic și tratament se exprimă printr-un acord scris al pacientului, prin completarea unui formular.

În prezent, dreptul pacientului referitor la exprimarea consimțământului privind accesul la datele de sănătate, precum și alegerea unei alte persoane care să primească informații despre starea sa de sănătate nu putea fi exercitat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Iunie 2015
Stire din Sănătate : Cum ajutăm copiii să devină creativi
Pagina a fost generata in 1.144 secunde