Festivalul "Dr. Andronesco", la cea de-a III-a ediție

146
Festivalul

Articole de la același autor

Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, în colaborare cu Școala gimnazială din comuna Ion Corvin, Școala română, Stamford, Connecticut, SUA și Editura Ex Ponto, organizează, sâmbătă, 6 iunie, de la ora 9, în sala Căminului Cultural din Ion Corvin, Festivalul literar "Dr. Nicholas Andronesco - Eternitatea", 2015, ediția a III-a.

Prima ediție a acestui festival s-a desfășurat la Medgidia, în anul 2013, în timp ce ediția a II-a s-a organizat la Sighișoara, în anul 2014.

Programul manifestării cuprinde un simpozion, lansare de carte, concurs și recital literar, o donație de carte.

Dr. Nicholas Andronesco este un fiu al acestor meleaguri. S-a născut și a copilărit în Rareștea - Ion Corvin. În perioada 1970-1990, a fost profesor, iar după anul 1990, se stabilește în SUA. În prezent, este o personalitate recunoscută a comunității românești din statul Connecticut. Fizician, poet, prozator, eseist, dr. Nicholas Andronesco cultivă elementul românesc pe pământ american, nutrind o nostalgie permanentă după locurile natale, aflate sub aureola luminii aduse de Apostolul Andrei.

Scriitorul Ovidiu Dunăreanu, prof. Constantin Miu și scriitor și prof. Isabela Iscruleasa, directorul școlii gimnaziale din localitate, sunt coordonatorii festivalului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Club de carte  la Constanța
Joi, 25 Decembrie 2014
Stire din Actual : Scriitor condamnat la moarte!
Pagina a fost generata in 0.4255 secunde