Pacienții mici au prioritate la Centrul Medical "Cermed"
1977
Articole de la același autor
Cum scăpați de splina mărită
31 Iulie 2018
Cum scăpați de herpes. Evitați deshidratarea!
07 August 2018
Rujeola își face de cap la Constanța
24 Iunie 2018
La Centrul Medical "Cermed", pacienții mici au prioritate. Și cum vacanța copiilor se apropie încet-încet de sfârșit, medicii au creat un pachet special pentru ei în vederea intrării în colectivitate. Pachetul constă în probele de exudat nazal, exudat faringian, examen coproparazitologic și coprocultură, toate necesare înainte de începerea noului an școlar.
Ca urmare, părinții își pot aduce copilașii la "Cermed", de luni până sâmbătă, între orele 7.30 și 10.30, pentru recoltarea probelor.
Exudatul faringian și nazal reprezintă recoltarea secrețiilor de la nivelul faringelui, respectiv a cavității nazale, urmată de efectuarea de culturi pe diferite medii pentru a identifica agenții patogeni. Exsudatul faringian se recoltează dimineața, înainte de a consuma alimente sau lichide. Tocmai de aceea, medicii sfătuiesc părinții să-i aducă la clinică pe cei mici fără a-i mai spăla pe dinți, pentru că majoritatea pastelor de dinți conțin substanțe antibacteriene.
Dintre bacteriile care pot fi cantonate la nivelul căilor respiratorii, cele mai periculoase sunt: streptococul de grup A - responsabil de faringo-amigdalite, otite, etc. Reumatismul articular acut și afectarea renală sunt complicații ale acestei infecții. De asemenea, Streptococul de grup A este agentul etiologic al scarlatinei. Apoi, se poate vorbi despre streptococcus pneumoniae sau pneumococul, care se găsește în flora orofaringiana normală la majoritatea populației, dar poate determina infecții serioase la copii, cum ar fi sinuzita, otita, pneumonia și chiar meningita. Și stafilococcus aureus poate determina infecții de căi respiratorii superioare, dar și infecții ale pielii și țesuturilor moi. Coprocultura are ca scop identificarea copiilor cu infecții digestive sau a celor asimptomatici, care elimină microbi prin scaun, fiind în acest fel o sursă de infecție pentru cei din jur.
În mod normal, tubul digestiv este intens populat cu bacterii care nu sunt patogene. Cele cu semnificație patogenă sunt: Shigella, Salmonella, Escherichia coli , Klebsiella. Materiile fecale se pot recolta în coprocultorul fără mediu de cultură sau în cel cu mediu de cultură, atunci când acestea nu pot fi aduse la laborator într-un interval de 30-60 minute de la recoltare.
Ultima investigație, examenul coproparazitologic permite identificarea paraziților intestinali, respectiv a ouălor pe care aceștia îi elimină în scaun. Paraziții cei mai frecvent întâlniți sunt: Enterobius vermicularis (oxiurii), Giardia intestinalis, Ascaris lumbricoides (limbricii), Taenia solium și Taenia saginata.
De asemenea, examenul coproparazitologic impune recoltarea fecalelor în coprocultorul fără mediu de cultură. Acest examen necesită repetarea lui la intervale de câteva zile deoarece ouăle sau larvele unor paraziți nu se elimină zilnic.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 11 August 2018
Sâmbătă, 11 August 2018
Sâmbătă, 11 August 2018
Vineri, 10 August 2018
Vineri, 10 August 2018
Vineri, 10 August 2018
Vineri, 10 August 2018
Joi, 09 August 2018
Joi, 09 August 2018
Joi, 09 August 2018
Joi, 09 August 2018
Miercuri, 08 August 2018