Tratamentul medicamentos, de ajutor în terapia durerii

297
Tratamentul medicamentos, de ajutor în terapia durerii - terapiadurerii1-1534063500.jpg

Articole de la același autor

Fiecare om se plânge, la un moment, de durere. Tocmai de aceea, dr. Decebal Peicu, medic specialist Anestezie-Terapie Intensivăn îi informează pe constănțeni că, la ora actuală, pot beneficia de o serie de tratamente revoluționare pentru dureri cauzate de diferite patologii, fără a fi nevoie să luați zeci de pastile, uneori chiar și fără efectele așteptate.

"Terapia durerii este rezultatul unei munci în echipă, care implică colaborarea între medicul de familie, neurolog, reumatolog, psihologi și nu în ultimul rând medici de recuperare medicală și kinetofizioterapeuți. Terapia se adresează pacienților cu durere acută, subacută, cronică, mai mare de șase luni și mixtă, de diferite cauze. De exemplu, durerea neoplazică, durerea postherpetică, de spate, gât, umăr, șold, genunchi, în membrul fantomă după amputație, durerea neuropatică acută de cauză precizată (postherpetică, diabetică, postchimioterapie, ischemică, centrală după accident vascular cerebral, cefaleea acută sau cronică) sau neprecizată, dar și durerea cronică postoperatorie", a explicat medicul.

El a precizat că pentru suprimarea durerii există posibilitatea administrării unui tratament medicamentos pe cale intravenoasă sub continuă supraveghere medicală.

De asemenea, nu de puține ori, tratamentul medicamentos poate fi administrat și pe cale orală, situație în care dozările sau asocierile corespunzătoare pot conduce la rezultate benefice surprinzătoare cu efecte secundare minime. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.018 secunde