Pacienții prinși că fumează în spital vor fi externați imediat

624
3
Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a instalat, zilele acestea, camere de supraveghere în toate secțiile din unitatea sanitară. În acest fel, angajații firmei de pază a spitalului vor putea urmări, prin intermediul unor monitoare, fiecare mișcare a pacienților, a medicilor, a vizitatorilor, dar și a comercianților ambulanți sau a hoților care se plimbă prin unitatea sanitară. "Spitalul Județean avea nevoie de un sistem de monitorizare video pentru a putea gestiona modul în care intrau persoanele neautorizate în spital. De exemplu, marți au venit cei de la poliție pentru a ancheta un furt constatat în secția de Ginecologie. Ne-au cerut probe video și, din fericire, am avut ce să le arătăm pentru că am instalat deja sistemul de câteva zile", a declarat, ieri, dr. Dan Căpățână, managerul SCJU Constanța.
Mai mult, dr. Căpățână a precizat că aceste camere vor surprinde și bolnavii care fumează în spital, deși această activitate este interzisă în unitatea medicală. "În spital nu trebuie să se fumeze! Pacienții ies pe holuri, fumează și până acum nu am putut să îi prindem pe toți cei care încalcă regulile. Cu ajutorul acestui sistem de monitorizare vom avea dovezile filmate cu camera, iar pacientul care va fuma va fi externat. Am hotărât în Consiliul de Administrație, precum și în Comitetul Director, că externarea se va face instantaneu", a explicat dr. Dan Căpățână.
Sistemul de monitorizare video este inaugurat astăzi, la ora 13.00, iar valoarea investiției se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

Comentează știrea

Piciu
26 aprilie 2012
Aberare humanum est

Haide domnule Capatana nu mai abera...daca aveai interesul sa afli cine fumeaza puteai sa constati si singur. "Externezi" automat si personalul medical care fumeaza in spital? Dar cand ai de gand sa elimini 'comerciantii' de pijamale care reusesc sa usureze de portofele pacientii???

Constanta nu este un oras frumos, este doar pitoresc in preajma marii si in zona geamiilor. Constanta este al doilea oras ca marime din Romania, indiferent ce spune ultimul recensamant. Constantenii locuiesc si in Navodari, Lumina, Ovidiu, Valul lui Traia
26 aprilie 2012
Constanta nu este un oras frumos, este doar pitoresc in preajma marii si in zona geamiilor. Constanta este al doilea oras ca marime din Romania, indiferent ce spune ultimul recensamant. Constantenii locuiesc si in Navodari, Lumina, Ovidiu, Valul lui Traia

Constanta nu este un oras frumos, este doar pitoresc in preajma marii si in zona geamiilor. Constanta este al doilea oras ca marime din Romania, indiferent ce spune ultimul recensamant. Constantenii locuiesc si in Navodari, Lumina, Ovidiu, Valul lui Traian, Cumpana, Agigea sau Eforie, dar sunt "contabilizati" la alte localitati. E vorba de inca 100.000 de locuitori! Constanta a avut mereu caini maidanezi! Am o vedere din anul 1905 in care apar doi maidanezi in Piata Ovidiu! In copilarie ma jucam prin Tomis Nord cu haite de caini de 18-20 de exemplare! Alergam pisici...

Marian
18 septembrie 2012
Renunta la fumat

Milioane de oameni au reușit să se lase de fumat. Mai sănătos, mai curat și cu până la 80% mai ieftin decât țigările clasice. Elimină fumatul pasiv! Intră pe http://www.nanoline.ro/ și cumpără-ți acum online o țigară electronică. Importator produse originale. Baterii, consumabile, accesorii Joyetech, Sailebao, Kanger, pentru toate modelele, ego C , ego T, 510, 901, eCab și multe altele. Lichidele VG și PG, marca Dekang, Heaven Gift, Liqua.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7407 secunde