"Pacienților le este jenă să vorbească despre problemele sexuale"

589
2

Articole de la același autor

Asociația pentru Medicina Sexualității din România (AMSR) va organiza în perioada 27-29 octombrie 2017 la Ana Hotels, din Poiana Brașov cea de-a XVII-a ediție a Conferinței Naționale de Medicina Sexualității. 


La conferință sunt așteptați să participe peste 150 de medici din România și din străinătate din mai multe specialități medicale, precum endocrinologie, urologie, obstetrică- ginecologie, dermato- venerologie, psihiatrie, diabet- nutriție și boli metabolice, medicină internă, medicină de familie și psihologi. 


"Dorim ca locația și organizarea să aducă un suflu nou evenimentului, unde vă așteptăm pentru o atmosferă și discuție colegială multidisciplinară în abordarea unor probleme ce afectează atât pacienții noștri, cât și relațiile lor. Tot ce își dorește AMSR este să schimbe atitudinea abordării acestor dificultăți atât de către specialiști, cât și de către pacienți", a declarat dr. Cătălin Belinski, președintele Asociației pentru Medicina Sexualității din România (AMSR).


În cadrul acestei ediții este invitată prof. Dr. Mijal Luria, obstetrician - ginecolog, membru al Comitetului Științific al Societății Europene de Medicina Sexualității (E.S.S.M), Director al Centrului pentru Sănătate Sexuală din cadrul Clinicii Hadassah Mt. Scopus, Președinte al Societății de Medicină Sexuală din Israel.


"În 2017, discuția despre sex, fie la televizor, fie într-o gazetă colorată, este frecvent superficială și suculentă. Mult mai rar și mai greoi se ajunge în cabinetul specialistului, doctor sau psiholog. Putem da vina pe lipsa de timp sau pe jena pacientului, care nu își găsește cuvintele pentru a deschide subiectul, sau pe atitudinea celor care tratează subiectul cu dezinteres", a declarat doctorul Cătălin Belinski, medic primar urolog cu competență în sexologie, Președintele Asociației pentru Medicina Sexualității din România (AMSR). 


"În cei 17 ani de existență, portofoliul de proiecte al AMSR s-a extins, tocmai din dorința de a împărtăși cunoștințele și know-how-ul lectorilor noștri specialiștilor doritori de informație care întâmpină o astfel de cazuistică. Câteva dintre temele complexe abordate în cadrul conferinței sunt: "Cancerul de prostată și reabilitarea sexuală", "Cancerul de sân, uter și sexualitatea", "Incontinență și viață sexuală", "Influența hormonilor asupra sănătății sexuale", "Tulburări de libidou, excitare și orgasm", "Problemele psihosexuale și managmentul lor", "Chirurgia urologică/ginecologică și sănătatea sexuală", "Disfuncția erectilă: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic", "Ejaculare precoce: epidemiologie, factori de risc, lifestyle management, tratament medical/chirurgical/psihologic", "Homosexualitatea și tulburările de gen", a declarat prof.univ. dr Nicolae Calomfirescu, președintele fondator al Asociației pentru Medicina Sexualității din România (AMSR). 






Comentează știrea

Vladis
11 iulie 2017
Ejaculare precoce

Eu ma confrunt cu ejacularea precoce de 2 ani de zile si de aproape o saptamana fac cura cu climax control. Sper sa ma ajute sa rezist mai mult aceasta cura.

Mihai
19 iulie 2017
Rezolvare sigura prin REFLEXOTERAPIE

Inteleg ca ai o problema medicala pe care vrei s-o rezolvi. Doresc sa-ti rezolvi problema cu pastile, dar nu cred. Rezolvare 100 % a problemei tale se face prin reflexoterapie, dar atentie ! Si aici sunt niste conditionari. Mai multe putem discuta la telefon 0726.55.37.99 Multa sanatate

Răspuns la: Ejaculare precoce
Adăugat de : Vladis, 11 iulie 2017
Eu ma confrunt cu ejacularea precoce de 2 ani de zile si de aproape o saptamana fac cura cu climax control. Sper sa ma ajute sa rezist mai mult...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0581 secunde