Tratamente inovative pentru pacienții cu boli grave

246
Tratamente inovative pentru pacienții cu boli grave - cnas-1490697790.jpg

Articole recomandate

În perioadă 2016-2017 au fost semnate 11 contracte cost-volum, din care nouă contracte pe aria terapeutică oncologie, un contract pe boli rare – purpură trombocitopenica idiopatica – și un contract pe aria terapeutică reumatologie. Din cele nouă contracte încheiate pe aria terapeutică oncologie, patru contracte sunt consecință reluării procesului de negociere. 


Ultimul contract a fost semnat în data de 15 martie 2017,pentru indicația melanom malign inoperabil sau metastatic pozitiv la mutația Braf V600, pentru combinația DCI Dabrafenibum (medicament deja inclus în HG 720/2008 –reluare negociere) și DCI Trametinibum (medicament ce urmează să fie inclus în HG 720/2008, în bază contractului cost-volum). Până la includerea acestui DCI în HG 720/2008 și elaborarea protocolului terapeutic pe combinația DCIDabrafenibum+DCI Trametinibum, deținătorul autorizației de punere pe piață suportă costul tratamentului cu DCI Trametinibum pentru pacienții nou diagnosticați. Informații amănunțite despre acest tratament sunt afișate pe site-ul CNAS, www.cnas.ro. 


Cu excepția DCI Trametinibum, toate medicamentele aferente celor 11 contracte cost-volum sunt incluse în HG 720/2008. Medicamentele respective au protocol terapeutic și formular specific aferent, cu excepția DCI Enzalutamidum și DCI Gefitinibum. 


La oră actuală sunt în curs de semnare alte două contracte cost-volum pe aria terapeutică oncologie, pentru DCI Vemurafenibum, cu indicație în monoterapia melanomuluimalign inoperabil sau metastatic pozitiv la mutația Braf V600, respectiv pentru DCI Nivolumabum, cu indicație în monoterapia melanomului avansat (nerezecabil sau metastatic) la pacienții adulți. 


După semnarea contractelor, tratamentul cu medicamentele menționate va putea începe după parcurgerea etapelor de reglementare (includerea în HG 720/2008, apoi elaborarea și aprobarea protocolul terapeutic, pe bază căruia va fi elaborat formularul specific de prescriere). 


CNAS consideră că prin finalizarea negocierilor pentru contractele cost-volum/cost-volum-rezultat menționate anterior se depășește etapă cea mai importantă în crearea condițiilor de acces al pacienților la tratamente inovative. 




Biroul de presă CNAS










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3033 secunde