Tratamentele efectuate în străinătate de victimele din Colectiv, gratuite și în următorii doi ani

136
Tratamentele efectuate în străinătate de victimele din Colectiv, gratuite și în următorii doi ani - smurdranitispital634x336-1477495669.jpg
Răniții din accidentul de la Clubul Colectiv vor beneficia în continuare de susținerea statului pentru tratamentele în străinătate până la sfârșitul anului 2018, conform unei ordonanțe de urgență adoptată miercuri de Guvern.

Executivul a precizat că decizia a fost luată deoarece tratamentul marilor arși durează câțiva ani.

"Actul normativ aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătății pentru cheltuielile aferente tratamentului pentru victimele tragicului eveniment din 30 octombrie 2015, care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unități sanitare publice din România și din străinătate.

Sunt exceptate de la plată cheltuielile care se decontează din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum și cele din donații sau sponsorizări.

De asemenea, sunt simplificate procedurile care trebuie îndeplinite pentru primirea acestui ajutor, atât pentru pacienți, cât și pentru autorități", se menționează într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Totodată, Guvernul susține că s-a introdus și posibilitatea de plată în avans pentru tratamentele medicale și intervenții chirurgicale efectuate în străinătate, având în vedere faptul că în cazul unor tratamente plata cheltuielilor este solicitată în avans de către unele spitale.

Lista care stabilea spitalele din străinătate unde se puteau face tratamente a fost abrogată, aceasta fiind valabilă doar în faza inițială a tratamentului, atunci când victimele au fost transferate în afara granițelor României.

În prezent, un număr de 27 de pacienți se află în tratament în unități sanitare din țară și străinătate, însă numărul acestora se modifică permanent, în funcție de nevoile concrete și de evoluțiile care apar în procesul de recuperare a victimelor.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4163 secunde