Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie și ianuarie

1358
2
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo pentru noiembrie, decembrie și ianuarie - peisajedeiarnalamunte-1477496321.jpg
Meteorologii estimează, pentru următoarele trei luni calendaristice, o vreme în general normală pentru această perioadă, în timp ce cantitățile de precipitații se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor. Excepție fac zonele sudice și sud-estice, unde cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de valorile normale, reiese din prognoza de specialitate publicată de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, de Crăciun și de Revelion avem toate șansele să ne bucurăm de zăpadă.În luna noiembrie, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna noiembrie este de 3,8 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizați în intervalul 1981 — 2010. În ceea ce privește valorile termice medii, specialiștii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură de până la 8 grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la 7 grade Celsius în Banat, scrie Agerpres.

Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor fi în general excedentare. Media multianuală a precipitațiilor este stabilită la 41,5 litri/metru pătrat pentru luna noiembrie. Cele mai mari cantități de precipitații sunt estimate în Oltenia (până la 81 l/mp), Maramureș (până la 77 l/mp), Crișana (63 l/mp) și Banat (58 l/mp).


În decembrie 2016, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai ridicate, local, în sud și sud-est. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei și Moldovei (între—5 și 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între 0 și 3 grade Celsius. Precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, cu excepția zonelor locale din estul, nordul și vestul țării,unde acestea vor fi apropiate de medii, stabilite ca medie multianuală lunară la 44,8 l/mp. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 92 l/mp), Oltenia (87 l/mp), Banat și Crișana (până la 70 l/mp) și Transilvania (68 l/mp).

Potrivit ANM, în prima lună din 2017, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, mai puțin, local, în regiunile nordice, nord-vestice și centrale, unde acestea se pot situa sub media climatologică. Media valorilor termice pentru luna ianuarie se situează la—2,1 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între—7 și—1 grad Celsius, în Transilvania, respectiv între—6 și—1 grad Celsius, Moldova. În același timp, valori pozitive, de până la două grade Celsius, se vor consemna în Dobrogea. Pe de altă parte, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme, în est și sud-est, și se vor situa, în general, peste normele climatologice în restul țării, stabilite prin măsurători de specialitate, la 33,6 l/mp. În zona Maramureșului, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 74 l/mp, în Oltenia la 57 l/mp, iar în Banat și Crișana la 54 l/mp. Pe de altă parte, în Dobrogea estimările variază între 14 și 31 l/mp. Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.Comentează știrea

hjgdf
26 octombrie 2016
.....

Articol de ok. Astia nu stiu ce va fi mâine si ei viseaza la ce va fi la iarna....orice copil de gradinita poate sa facă asemenea predictii...in Dobrogea va fi mai putina zapada ca la munte si la munte va fi mai multa zapada ca in câmpie de unde vom trage concluzia ca la munte vor fi cele mai multe precipitatii deci la câmpie a stabilit ca vor fi mai putine precipitatii ca la munte deci suntem in grafic..... :)))))) :))))

iexact
27 octombrie 2016
prognoza copy paste

o iau pe cea din 2015 si schimba anul, textul ramane aceeasi insiruire de truisme. Adevarul e ca habar n-au cum o sa fie vremea peste 3-4 zile, d-apoi peste 3-4 luni.

Pagina a fost generata in 0.7855 secunde