Eugen Nicolăescu:

"Pacientul nu va plăti expertul care stabilește malpraxisul"

90

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat, duminică, la Constanța, că, pentru prima dată, asiguratorul va fi introdus ca parte în negocierea dintre medic și pacientul care se crede prejudiciat, în cazurile de malpraxis.

"Legea de azi privind malpraxis-ul nu funcționează corect și atunci trebuie să o îmbunătățim. Ce încercăm să facem aici? Când eu, pacient, sunt nemulțumit de un serviciu medical și consider că m-a prejudiciat acel serviciu medical, pot să îmi cer drepturile: o despăgubire patrimonială, dacă mi-a produs o leziune și mă costă sau cred eu că sunt îndreptățit la așa ceva, sau o despăgubire morală, sau amândouă, de la caz la caz", a spus Nicolăescu.

Nicolăescu a arătat că pacientul nu va plăti expertul care se va pronunța asupra eventualei erori medicale, plățile în acest caz fiind suportate de asigurator.

"Noi încercăm următoarele variante: să-i oferim pacientului posibilitatea să se înțeleagă cu doctorul utilizând serviciile pe care le pune la dispoziție asiguratorul, în sensul în care asiguratorul plătește un expert dacă e nevoie să spună - e sau nu e malpraxis sau în ce măsură s-a produs un prejudiciu acelui pacient. Deci nu-l costă pe pacient, deci îi oferim această posibilitate", a spus Eugen Nicolăescu.

Pe de altă parte, ministrul a declarat că indiferent de situație, un caz de malpraxis nu va depăși durata de desfășurare de șase luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.31 secunde