Pâine care ajută la scăderea colesterolului, și pe piața din România

3416
Pâine care ajută la scăderea colesterolului, și pe piața din România - 2d91f0301657e8072a9b36dc297df7c2.jpg
Colesterolul, o substanță lipidică prezentă în structura membrelor celulare din întreg corpul, inclusiv în nervi, creier, mușchi și piele, este necesar pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Cu ajutorul acestei substanțe, organismul își asigură hormonii și acizii biliari necesari pentru digestia lipidelor, de exemplu. Indicat este ca valorile colesterolului să fie scăzute, și suficiente pentru procesele chimice din organism. În momentul în care au început să crească, sănătatea este în pericol. Colesterolul se depune pe pereții arterelor și favorizează dezvol-tarea bolilor de inimă.
Depășirea barierelor optime în care trebuie să se încadreze colesterolul este declanșată, în general, de o alimentație nesănătoasă, cu exces de grăsimi animale. Drept pentru care medicii sfătuiesc luarea unor măsuri pentru scăderea colesterolului, în principiu, asigurarea unei alimentații sănătoase.
Mai nou, românii pot apela la un produs de panificație, adus pe piața din țara noastră, în premieră, de Dobrogea Grup, care îi va ajuta să reducă nivelul colesterolului, dar și să prevină creșterea lui. Este vorba de pâinea Dobrogea - Benecol, produs din făină de secară lansat, pe 2 iunie, la Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București. Această pâine este specială pentru că are în compoziție esteri de stanoli din plante (n.r. esterul este un compus chimic, rezultat dintr-un alcool și un acid organic sau anorganic, oxigenat prin eliminare de apă). "Consumul zilnic de produse Benecol, la mesele principale, asigură doza zilnică de esteri de stanoli din plante necesară scăderii colesterolului. Esterii de stanoli din plante sunt recomandați de numeroase organisme naționale și internaționale din domeniul nutriției, fiind considerate ingrediente eficiente și sigure pentru sănătatea noastră. Esterii sunt molecule asemănătoare colesterolului și se găsesc în concentrație mare, în uleiurile vegetale și în cereale. Ei acționează prin reducerea absorbției colesterolului din tractul digestiv, atât a colesterolului din dietă, cât și a celui biliar", a afirmat dr. Ingmar Wester, director Departamentul de Cercetare-Dezvoltare al Raisio Ltd. Finlanda, care a prezentat, în cadrul lansării produsului, cele mai recente studii clinice în domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5264 secunde