Pandemie de tumori cerebrale din cauza telefoanelor mobile

566
Persoanele care vorbesc mult la telefonul mobil sunt de cinci ori mai predispuse să dezvolte o tumoare pe creier decât cei care se mulțumesc cu telefoanele fixe, avertizează academicienii.
Ei spun că un număr destul de mare de studii anterioare privind siguranța utilizării telefoanelor mobile au subestimat în mod substanțial riscurile de cancer și că tumorile sunt mult mai comune pe partea capului unde suntem obișnuiți să ținem telefonul.
După reanalizarea studiilor anterioare, oamenii de știință au ajuns la concluzia că riscul de apariție a tumorilor este între 10 și 500 la sută mai mare la utilizarea pe termen lung a telefonului mobil.
Cercetătorul Lloyd Morgan avertizează că descoperirile recente sugerează o posibilitate crescută de apariție a "unei pandemii de tumori cerebrale" dacă oamenii nu schimbă modul de utilizare a telefonului mobil.
Studiile vorbesc despre riscuri cu 20 la sută mai mari de apariție a gliomelor, tumori cerebrale agresive, pe partea unde ținem celularul, sau a meningiomelor, un alt tip de tumori foarte grave. Cu toate acestea, unii oameni de știință consideră aceste studii exagerate, iar John Cooke, de la Asociația Operatorilor Mobili, a prezentat, recent, un raport către Organizația Mondială a Sănătății, în care precizează că "până în prezent, nu au fost stabilite efecte adverse ale utilizării telefonului mobil".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5327 secunde