Patlagina, remediul ideal pentru persoanele care au diverse răni sau arsuri

134
Patlagina, remediul ideal pentru persoanele care au diverse răni sau arsuri - patlagina-1661176052.jpeg

Articole de la același autor

Unii oameni nu ştiu că patlagina poate fi folosită şi împotriva maladiilor aparatului respirator, mai ales în cazul unor secreţii abundente ale mucoaselor şi al tusei. Totodată, planta este recunoscută pentru efectele sale de expectorant şi emolient, pentru că oferă rezultate în astmul pulmonar, ba chiar şi în tuberculoză. Pe lângă toate acestea, frunzele de patlagină sunt un dar nepreţuit oferit de natură. Această plantă reprezintă un remediu de nădejde pentru persoanele care suferă din cauza unor răni, arsuri, furuncule, eczeme, hemoroizi sângerânzi, plăgi infectate, tăieturi, înţepături de insecte. Astfel de probleme pot fi tratate cu ajutorul unui unguent cu patlagină, un preparat care se prepară foarte uşor şi pentru care aveţi nevoie doar de două ingrediente: 200 grame de untură de porc sau unt cu 80% grăsime şi 100 grame de frunze proaspete de patlagină. 


După ce aţi spălat frunzele şi s-au uscat, se toacă mărunt cu un cuţit. Untura se pune la topit, pe foc mic, după care se adaugă frunzele tăiate mărunt, amestecându-se mereu cu o lingură de lemn, aproximativ cinci minute, până când compoziţia se omogenizează. Apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se lasă la răcit, până a doua zi. 


A doua zi, se încălzeşte din nou vasul la foc mic, în aşa fel încât compoziţia să se dilueze uşor şi să poată curge. Se strecoară toată compoziţia printr-un tifon des, se pune la păstrat în borcănaşe din sticlă de culoare închisă şi se păstrează la rece. După aceea, puteţi folosi crema obţinută, în strat subţire, direct pe locul afectat, de trei-patru ori pe zi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3361 secunde