Pfizer renunţă la dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit. Cum motivează decizia

1060
Pfizer renunţă la dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit. Cum motivează decizia - uvuegr4u6bmfja346jerwlr2b4-1701508694.jpg

Articole de la același autor

Grupul farmaceutic Pfizer a anunţat vineri că va opri dezvoltarea unei pilule experimentale pentru slăbit cu administrare de două ori pe zi, din cauza efectelor secundare, după ce pacienţii obezi care au luat medicamentul au pierdut în greutate semnificativ, dar au avut dificultăţi în tolerarea medicamentului într-un studiu clinic aflat în stadiu intermediar, transmite CNBC, potrivit news.ro.


Producătorul american de medicamente a observat rate mari de efecte secundare adverse, care au fost în mare parte uşoare şi gastrointestinale, în rândul pacienţilor.

”În acest moment, formularea de danuglipron de două ori pe zi nu va avansa în studiile de fază 3”, a spus compania.



Acţiunile Pfizer au scăzut vineri cu peste 6% după ce grupul a anunţat rezultatele testului. Cu toate acestea, datele despre medicamentul cu adminsitrare de două ori pe zi reprezintă o lovitură pentru speranţele Pfizer de a câştiga un segment de 10 miliarde de dolari din piaţa în plină expansiune a medicamentelor pentru slăbit, despre care CEO-ul Albert Bourla a spus că ar putea creşte la 90 de miliarde de dolari, scrie stiripesurse.ro

Compania pariază pe o pastilă de slăbit de succes pentru a o ajuta să îşi revină după scăderea cererii pentru produsele sale pentru Covid şi o scădere a preţului acţiunilor cu aproximativ 40% în acest an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6355 secunde