Pilulele anticoncepționale își pierd eficiența dacă nu sunt administrate corect

119
Pilulele anticoncepționale își pierd eficiența dacă nu sunt administrate corect - pilulejpg-2-1695123635.jpg

Articole de la același autor

Specialiștii susțin că pilulele anticoncepționale previn sarcinile nedorite, având eficiență de până la 99% în condiții optime, atunci când sunt administrate corect. Când intervin anumiți factori, ca greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale, eficiența scade la 91% sau mai mult. Pe lângă faptul că poate reduce șansele de protejare, poate induce și o serie de efecte adverse. Majoritatea pilulelor contraceptive conțin o combinație de doi hormoni feminini, estrogen și progesteron. Pilulele conțin cantități și concentrații diferite de hormoni, în funcție de tipuri, iar minipilulele conțin doar progesteron. Iată care sunt principalele greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale: fie că ați uitat sau nu mai aveți pastile, fiecare pilulă contraceptivă omisă crește riscul de a rămâne însărcinată. În aceste cazuri, trebuie să administrați pilula anticoncepțională din ziua precedentă împreună cu pilula pentru ziua în curs și ulterior să administrați normal celelalte pilule din folie și să utilizați o metodă simultană de protecție sexuală pentru câteva zile, ca prezervativul.

De asemenea, trebuie să fiți atenți la pilulele cu progesteron, pentru că acestea trebuie administrate în aproximativ aceeași perioadă a zilei, într-un interval de aproximativ trei ore, fiind nevoie de contracepție suplimentară pentru 48 de ore, dacă nu s-a administrat în acel interval.

Pilulele contraceptive combinate (metodele cele mai utilizate, care sunt un mix de estrogen și progesteron), nu necesită administrarea la ore fixe. În schimb, cele pe bază doar de progesteron sunt mai sensibile la intervalul de administrare. Atenție! Nu orice pilulă anticoncepțională este potrivită pentru orice femeie. De exemplu, un istoric de boli cardiovasculare necesită recomandarea unor pilule specifice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5568 secunde