Pilulele pentru slăbit provoacă paranoia

345
Pilulele pentru slăbit fac mai mult rău decât bine. Ne demonstrează lucrul acesta cazul unei britanice, Samantha Pressdee, care a încercat că dea câteva kilograme jos, cu ajutorul unor astfel de me-dicamente, și care a ajuns să se interneze la un institut de medicină mentală. Femeia a cumpărat pilulele de pe internet și a început să se simtă ciudat la numai câteva ore după ce a luat prima pastilă. La finalul "tratamentului" de trei săptămâni, ea era deja internată într-o secție de psihiatrie.
Este adevărat că a slăbit, dar mai ales pentru că pilulele au adus-o într-o stare atât de gravă încât nu mai putea să mănânce sau să doarmă. Dr. Ian Campbell, director medical la Weight Concern, este sceptic asupra rezultatelor acestui tip de pilule.
"Sunt o multitudine de tablete pentru slăbit care pot fi cumpărate pe internet sau în magazine, dar pacienții nu sunt avertizați asupra a ceea ce conțin acestea. Unele s-au dovedit a fi falsuri, altele aveau ingrediente de genul pudrei de talc sau a plumbului", spune medicul.
Samantha a descoperit mult prea târziu că tabletele pe care le-a luat conțineau ephedra, o plantă chinezească. Aceasta fusese deja interzisă în Statele Unite ale Americii, din cauza efectelor adverse asupra sănătății fizice și mentale ale pacienților, inclusiv tensiune ridicată și riscul de accidente vasculare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5652 secunde