Singurul aparat care fabrică, într-o oră, zâmbete de vedetă se află la Constanța

926
Singurul aparat care fabrică, într-o oră, zâmbete de vedetă se află la Constanța - 3d4b84fa18c2ef32a5677716893e0c39.jpg
Vizitele la stomatolog pot fi extrem de neplăcute. Pentru înlocuirea unui singur dinte, puteți constata că trebuie să faceți mai multe drumuri la cabinetul medicului dentist, pentru efectuarea mulajului dintelui problematic, apoi pentru montarea implantului dentar etc. Puteți avea, însă, surpriza că nu se potrivește implantul și trebuie alte modificări.
Toată această procedură, ce durează săptămâni, poate fi efectuată într-o singură oră. Singura clinică din țară care deține echipamentul cu ajutorul căruia este realizată - un aparat CEREC, cu sistem CAD/CAM - se află la Constanța.
Dr. Taner Chemal, de la Clinica Implantodent, cel care utilizează acest aparat ne-a declarat: "În loc de amprenta clasică, cu mulaj, așa cum o știm cu toții, putem să luăm o amprentă cu o cameră optică. Dinții sunt fotografiați și datele sunt prelucrare în sistemul CAD/CAM; implanturile sunt apoi lustruite, iar suprafața dinților este realizată cu o precizie aproape egală cu a dinților naturali. O lucrare care necesita între zece zile și două săptămâni durează, cu acest echipament, o oră". Astfel, după numai o oră, pacientul poate pleca din cabinetul stomatologului cu noii dinți, din ceramică integrală. Această procedură îl costă pe pacient în jur de 200 de euro.
Tehnica este folosită la Constanța din 2007, iar principalii clienți au fost, până în prezent, vedetele și personajele din lumea politică. Ieri, stomatologi din București, Timișoara, Cluj, Brașov și Constanța s-au strâns la clinica respectivă pentru a urma un curs privind utilizarea acestui aparat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5843 secunde