Plante ce pot fi folosite ca antivirale și antibiotice naturale

41315
Plante ce pot fi folosite ca antivirale și antibiotice naturale - plante-2-1689011005.jpg

Articole de la același autor

Unele plante sunt recunoscute în medicina alternativă pentru proprietățile lor miraculoase asupra sănătății. Mai mult decât atât, câteva pot fi folosite drept antivirale naturale, antibiotice și antiinflamatoare, având multiple beneficii pentru sistemul imunitar și sănătatea generală a organismului. 


De exemplu, echinacea este una dintre cele mai puternice plante cu efecte imunostimulatoare, crescând imunitatea nespecifică a organismului, capacitatea sa de apărare împotriva diverşilor agenţi infecţioşi, inclusiv virusuri. În același timp, stimulează producţia de interferon, limfocite și are acţiune antiseptică, antitermică şi antibacteriană. Specialiștii spun că, administrată în timpul unei infecţii, diminuează intensitatea şi durata simptomelor, previne apariţia complicaţiilor. 


Propolisul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale cu acţiune dovedită antivirală, antibiotică, antiinfecţioasă, care ajută la combaterea bacteriilor și virusurilor.


Totodată, propolisul creşte imunitatea generală nespecifică a organismului, creşte rezistenţa în faţa infecţiilor microbiene, virale, micotice, parazitare. În același timp, este considerat un adevărat antibiotic natural, foarte puternic şi eficace, fără efecte adverse. 


La rândul ei, rădăcina de ghimbir, are efecte antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare, stimulează în mod rapid imunitatea, îmbunătăţeşte circulaţia şi înlătură senzaţia de frig, ajutând organismul să se adapteze la temperaturi scăzute. Cea mai eficientă formă de administrare este utilizarea rădăcinii proaspete de ghimbir, dată pe răzătoare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde