Programul de socializare „Prietenii Vârstnicilor” se lansează și la Constanța

465
Programul de socializare „Prietenii Vârstnicilor” se lansează și la Constanța - niciodata-singur-prietenii-varst-1689011519.jpg

Articole de la același autor

Vârstnicii din Constanța vor putea participa gratuit, de două ori pe lună, la activități de socializare organizate de Asociația Niciodată Singur - Prietenii Vârstnicilor.


“La împlinirea unui an de când a fost lansat Centrul de Socializare al Seniorilor Niciodată Singur din București, oferim șansa și vârstnicilor din Constanța de a se bucura de prietenie și socializare, prin activități organizate în mod gratuit, în orașul lor. Misiunea Niciodată Singur este de a alina singurătatea extremă în care trăiesc peste 450.000 de vârstnici din mediul urban, conform studiului național realizat de asociație în 2021”, a explicat Dana Gonț, manager de comunicare al asociației.


Prietenii Vârstnicilor este un program prin care se constituie grupuri de socializare, cu scopul de a aduce seniorilor singuri mai multe oportunități de petrecere a timpului liber, dar și pentru a le menține active și sănătoase mintea, sufletul și abilitățile. În acest program, se pot înscrie persoanele cu vârsta peste 65 de ani care se confruntă cu sentimentul de singurătate. Ei pot participa, de două ori pe lună, la activități implementate după modelul Centrului de Socializare al Seniorilor din București, despre: viață sănătoasă, dezvoltare personală, activități culturale, ateliere de îndemânare, jocuri de societate și alte activități care să-i facă pe bunici să uite de singurătate.


Prima întâlnire Prietenii Vârstnicilor din Constanța are loc joi, 13 iulie 2023, de la ora 11:00, la OPEN DOORS Constanța, Bulevardul Traian nr 68.


Vârstnicii din Constanța pot afla mai multe informații despre următoarele întâlniri la care se pot înscrie în program la numărul de telefon 0749.565.555 și urmărind pagina de Facebook „Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor”.


Vârstnicii care doresc să primească un sprijin practic și sufletesc se pot înscrie și în programul de vizite la domiciliu. Un voluntar îi vizitează, îi ascultă și îi sprijină. În plus, Niciodată Singur le oferă seniorilor înscriși în program o excursie gratuită pe an, mese de sărbătoare (Paște, Crăciun, Ziua Vârstnicului), ieșiri la teatre, muzee și alte activități de timp liber.


Studiile medicale arată că singurătatea pe termen lung crește riscul unui atac vascular cerebral, riscul de a dezvolta boli coronariene sau pe cel de hipertensiune arterială. Singurătatea prelungită are și alte efecte potențiale, cum ar fi anxietatea și depresia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde