Punctul de vedere al BOR la decizia CEDO, care obligă România să recunoască familiile formate din persoane de același sex

27175
Punctul de vedere al BOR la decizia CEDO, care obligă România să recunoască familiile formate din persoane de același sex - catedralamantuiriineamuluiv1-1684851368.jpg

Articole de la același autor

Patriarhia Română a transmis marți un punct de vedere, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că țara noastră va trebui să recunoască şi să protejeze familiile formate din persoane de același sex.


„Patriarhia Romană, în consonanță cu celelalte biserici ortodoxe, dezaprobă constant promovarea ideii de parteneriat civil, precum și legiferarea acestuia, întrucât el reprezintă nu doar o inutilă suprapunere cu valida instituție a căsătoriei, ci și o reală subminare a asumării responsabilității integrale a celor doi soți, precum și sursa toxică (dovedită în alte societăți) a destrămării importanței și autorității moral formatoare a familiei”, transmite Biserica Română.


Parteneriatul civil legalizează concubinajul și îi deresponsabilizează pe oamenii care formează un cuplu, susține Biserica.


„În realitate, parteneriatul civil legalizează concubinajul, îi deresponsabilizează în timp pe cei doi parteneri în detrimentul mamei și al copilului, deservind practic interesul major al acestuia.
Cadrul legal care protejează în mod optim „creșterea, educația și instruirea copiilor” este doar familia naturală (art. 48, al. 1 din Constituția României). Din punct de vedere moral parteneriatul civil este un surogat al căsătoriei și un element destructurant al ordinii spirituale și morale din societate”, transmite Biserica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9328 secunde