Plata pentru gărzile suplimentare ale medicilor va crește de la 1 octombrie

154
Plata pentru  gărzile suplimentare  ale medicilor va crește  de la 1 octombrie - garzimedici-1470581050.jpg

Articole de la același autor

Guvernul României a decis că plata gărzilor suplimentare efectuate de medici va crește, începând cu data de 1 octombrie. Fondurile de circa 100 de milioane de lei, necesare acestei creșteri, vor proveni din administrarea mai eficientă a resurselor deja existente în sistemul sanitar, iar mecanismele găsite nu afectează în niciun fel prognozele de deficit bugetar. Cu alte cuvinte, creșterea veniturilor pentru gărzi va fi finanțată printr-un control mai strict al cheltuielilor și prin măsuri de reducere a risipei din sistem.

"Sistemul sanitar trebuie să aibă grijă în primul rând de oameni: de pacienți și de medici. Orice măsură decisă în favoarea medicilor este un beneficiu direct și pentru pacienți", a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Demersul privind gărzile se înscrie într-o preocupare mai largă a Ministerului Sănătății, împreună cu Ministerul Muncii, de reformare a organizării resursei umane în Sănătate. Plata gărzilor suplimentare ale medicilor va crește prin raportarea la salariul de bază majorat de la

1 august. Termenul pentru definitivarea pașilor legislativi este data de 1 octombrie. Ministrul Sănătății este de părere că decizia de creștere a remunerației pentru gărzile din sistemul sanitar e unul din cei mai importanți pași ai ultimilor ani în beneficiul medicilor.

În același timp, Vlad Voiculescu mizează în continuare pe cooperarea responsabilă a Federației Sanitas, a Federației Solidaritatea Sanitară și a Federației Hipocrat. De asemenea, sprijinul medicilor pentru implementarea măsurilor de eficientizare a cheltuielilor din sistem este esențial. La solicitarea Federației Sanitas, evaluarea modalităților de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar vor fi discutate în cadrul consultărilor cu partenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizării Unitare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.444 secunde