X

Ploșnița, musafirul nepoftit din pat. Este periculoasă pentru sănătate?

13644
Ploșnița, musafirul nepoftit din pat. Este periculoasă pentru sănătate? - plosnite-2-1694964346.jpg

Articole de la același autor

Ploșnițele de pat sau de saltea pot avea consecințe importante asupra sănătății sau calității vieții. Aceste insecte parazite minuscule se pot înmulți cu o viteză nebună și, dacă vă mușcă, vă veți confrunta cu mâncărimi și cu înțepături. Din păcate, susțin specialiștii, ele nu se regăsesc doar în pat sau în saltea, ci și în mobilier, perdele, aparate electrocasnice etc. Cum puteți recunoaște aceste ploșnițe? Ele au, în general, următoarele caracteristici: sunt vizibile cu ochiul liber și au nuanța de maro. Atunci când sunt pline de sânge, culoarea lor merge de la roșu la maro închis. Atenție! Nu sar și nu zboară, ci se deplasează cu viteza unei furnici.

Plonșnițele de saltea se deplasează mai ales noaptea și vă puteți da seama cel mai adesea de prezența lor atunci când găsiți urme de sânge pe pat sau atunci când aveți urme de mușcături de ploșnițe pe corp. Totuși, în ciuda aparențelor, ploșnițele nu transmit boli la om. Cel mai mare pericol nu sunt, de fapt, mușcăturile de ploșnițe, ci mai degrabă consecințele acestora și invaziei ploșnițelor asupra psihicului.

Cum puteți evita infestarea cu ploșnițe de pat? Pentru a proteja căminul de apariția ploșnițelor, se recomandă: menținerea casei curate, fără să fie încărcată cu obiecte inutile, să se dea în mod regulat cu aspiratorul. De asemenea, nu cumpărați haine vechi, piese de mobilier sau saltele deja folosite, deoarece riscați ca acestea să fie deja infestate cu ploșnițe. Dacă nu scăpați de ele, profesioniștii în deratizare sau dezinsecție vor adopta cele mai eficiente metode de luptă contra ploșnițelor, care îmbină tehnicile și produsele adaptate.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2412 secunde