Poluarea crește riscul de apendicită

187
Poluarea crește riscul de apendicită - b3387785c82211e7bebd52dc69961671.jpg
Expunerea de scurtă durată la un aer poluat ar putea provoca crize de apendicită la adulți. Potrivit unui studiu canadian publicat recent, persoanele expuse la dioxid de nitrogen timp de o săptămână, în lunile iunie, iulie și august, când nivelul de poluanți este cel mai ridicat, sunt de două ori mai predispuse la forme grave de apendicită decât cele neexpuse. Situația este cu atât mai gravă la bătrâni, care au un risc de patru ori mai mare la acest tip de afecțiune.
Dioxidul de nitrogen este produs de traficul aglomerat și cauzează cele mai multe probleme pe timpul verii. Echipa canadiană, condusă de dr. Gilaad Kaplan de la Universitatea din Calgary, a studiat cazul la peste 5.000 de pacienți internați cu apendicită în trei spitale din Calgary și Alberta, pe o perioadă de mai mulți ani. Kaplan spune că 52,5% din internări au avut loc în intervalul aprilie - septembrie, cele mai călduroase luni, când oamenii petrec mai mult timp afară, în aer liber.
Apendictomiile sunt printre cele mai comune intervenții chirurgicale din lume, considerându-se că una din 12 persoane riscă să se îmbolnăvească de apendicită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6891 secunde