Prea puține cazuri de malpraxis sunt soluționate de autorități

155
Prea puține cazuri de malpraxis sunt soluționate de autorități - spital-1361485327.jpg
Auzim tot mai des de oameni care se sting pe patul de spital din cauza neregulilor din sistem, a diagnosticelor greșite sau a lipsei de medicamente. Și de medici care tratează fără pic de responsabilitate pacienți care, pe lângă faptul că plătesc pentru a beneficia de serviciile medicale, au drepturi legale de a fi îngrijiți. 

Dovadă că din total de 918 de medici acuzați de malpraxis între 2006 și 2011, doar 198 au fost sancționați de Comisia de Disciplină a Consiliului Medicilor din România. De altfel, numărul doctorilor reclamați către această autoritate a crescut de la 112 la 198, iar dintre aceștia, doar 11 au primit interdicție de a mai practica medicina. 

Față de România, în alte țări europene, numărul medicilor care își pierd dreptul de practică este mult mai mare. Numai în Marea Britanie, peste 8.500 de medici au fost raportați de pacienți către autorități, ceea ce arată că pacienții români fie nu își cunosc drepturile, fie nu cer să le fie respectate. 

Datele statistice au fost realizate de unul dintre cei mai importanți furnizori europeni de asigurări private de sănătate, care este prezent pe piața românească încă din 1999.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4338 secunde