Președintele CNAS:"Reforma reală a sănătății nu a început încă"

330
1
Lucian Duță, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, este de părere că reforma reală în sistemul sanitar nu a început încă. Acesta spune că pacienții sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor, iar medicii pleacă în continuare din România, ceea ce va duce la o lipsă acută a personalului medical. "Chiar dacă s-au făcut multe eforturi, în realitate reforma, din păcate, nu a început, iar eu cred că provocarea următorilor ani, a societății, guvernelor, ar trebui să fie reformarea profundă a întregului sistem sanitar românesc", a declarat, ieri, Lucian Duță.
Cât despre fondurile alocate sănătății, acesta a spus că ar putea fi majorate prin creșterea calității serviciilor și a veniturilor medicilor. Președintele CNAS a menționat, însă, că dublarea salariilor ar putea ajunge la costuri de până la 700 de milioane de euro pe an. Alte modalități de a mări fondurile pentru domeniul sanitar ar fi transferul de la bugetul de stat și creșterea cotelor alocate CAS-urilor, a adăugat Lucian Duță.

Comentează știrea

rex
30 martie 2012
jos ciuma portocalie

Reforma in sanatate va incepe dupa plecarea tuturor javrelor in frunte cu seful javrelor adica hidosului urat mirositor, basinescu , iar aceasta mizerie de asa zis om ce este duta ar trebui pus in camasa de forta si internat intr-un spital de "glumeti".

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4147 secunde