Președintele Societății Române de Diabet: "Fructele și legumele se mănâncă, nu se beau"

240
Președintele Societății Române de Diabet:

Articole de la același autor

Sucurile naturale pot dăuna sănătății, dacă este depășită cantitatea de 200 de ml zilnic, a explicat prof. univ. dr. Maria Moța, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, citat de Agerpres.


"Fructele și legumele se mănâncă, nu se beau. Asta este regula. Mâncându-le, beneficiem și de fibrele alimentare, care au rol atât de bun, au un rol extrem de complex. Atât metabolic, încetinesc absorbția hidraților de carbon și nu se solicită pancreasul, fixează o parte din lipide în interiorul tubului digestiv, combat constipația, previn cancerul de colon", a declarat miercuri, în timpul unei conferințe de presă, prof. univ. dr. Maria Moța.

Ea a spus că nu trebuie să înlocuim apa cu fresh-urile, iar zilnic nu trebuie să depășim 200 de ml de suc natural din fructe și legume.

'Nu trebuie să ne hidratăm cu fresh-uri, ne hidratăm cu apă. Fresh-ul îl putem consuma, e o mare plăcere, e foarte bun, în cantități limitate, dar nu pentru hidratare. Cantitatea în cursul unei zile este de 100 — 200 de ml", a adăugat prof. univ. dr. Maria Moța, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem legumele injectate
Marţi, 28 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Cură intensă de detoxifiere cu legume
Joi, 02 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Vineri, 10 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.8346 secunde