Primul medicament împotriva sclerozei multiple

299
Autoritatea americană care reglementează piața produselor farmaceutice, FDA (Food and Drog Administration), a anunțat, săptă-mâna trecută, autorizarea scoaterii pe piață a primei pastile împotriva celei mai răspândite forme de scleroză în plăci. Gilenya este un medicament care permite o bună irigare cu sânge a creierului și măduvei spinării, limitând simp-tomele sclerozei în plăci, conform FDA. Această pastilă este produsă de laboratoarele farmaceutice elvețiene Novartis.
"Gilenya este primul medicament care permite încetinirea bolii și reduce frecvența și gravitatea simptomelor, oferindu-le pacienților o alternativă la tratamentele bazate pe injecții ce sunt disponibile în prezent", susține Russell Katz de la Centrul de Cercetare al FDA.
Scleroza în plăci este o boală neurologică ce este caracterizată de distrugerea progresivă a tecilor de mielină ce protejează termi-națiile celulelor nervoase din creier și măduva spinării. Cauzele exacte de declanșare a acestei boli nu sunt deocamdată cunoscute, oamenii de știință fiind de părere că ar putea fi vorba despre o maladie auto-imună. Aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza sclerozei în plăci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 27 Septembrie 2010
Stire din Sănătate : Vitamina B scade riscul de Alzheimer
Pagina a fost generata in 1.4768 secunde