Probleme cu stomacul? Mâncați încet ca să evitați indigestia!

181
Probleme cu stomacul? Mâncați încet ca să evitați indigestia! - sfaturi-1635340162.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere că există multe variabile care pot afecta procesul digestiv, este absolut necesar să știți cum să evitați gazele și indigestia. Bineînțeles, oricine poate suferi de aşa ceva, în orice moment al vieții. Potrivit doc.ro, ambele probleme sunt foarte frecvente și își au adesea originea în obiceiuri care, fără să vă dați seama, vă dăunează. Atunci când nu aveți o digestie bună, este normal să experimentați diferite neplăceri, care variază de la o senzație de arsură, până la inflamație. Chiar și așa, tot nu este normal să vă confruntaţi zilnic cu astfel de probleme.

Prin urmare, în această situație, este necesar să mergeți la medic cât mai curând posibil. Pentru a vă ajuta, iată câteva sfaturi pentru a preveni stările de acest gen. De exemplu, a nu mesteca bine alimentele duce la gaze și indigestie, deoarece treaba care ar fi trebuit să fie făcută în gură trebuie făcută acum în stomac. Din moment ce acest organ este forțat să îndeplinească o altă funcție, acesta devine supraîncărcat și, prin urmare, funcționează mai lent. În plus, atunci când alimentele nu sunt mestecate bine, ci înghițite în grabă, aerul ingerat favorizează formarea gazelor.

A mânca încet și a mesteca bine favorizează salivația și înghițirea corectă a tuturor alimentelor, generându-se senzație de sațietate. Apa împiedică acizii să descompună corect alimentele. De aceea, se recomandă să luați înghițituri mici sau să evitați să beți apă în timpul mesei. Mulți oameni au obiceiul să mănânce ceva înainte de a se culca. Chiar dacă este ceva ușor, cel mai bine este să mâncați cu cel puțin trei ore înainte de culcare. În acest fel, stomacul va avea suficient timp pentru a-și face treaba. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4542 secunde