Proceduri noi de siguranță pentru pacienții operați

173
1
Proceduri noi de siguranță pentru pacienții operați - proceduridesiguranta-1366732688.jpg
Ministerul Sănătății va implementa un nou sistem referitor la procedurile de siguranță a pacientului în cazul în care acesta suferă o intervenție chirurgicală. 

Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Pană. Acesta a dat exemplul medicului anestezist, care completează o fișă în care sunt trecute riscurile pentru pacient, dar și un istoric al acestuia, fișă pe care o bifează în fața pacientului. 

"Este important ca populația să fie conștientă de riscurile la care se expune și să ceară să vadă dacă briciul este steril sau la cosmetică dacă ustensilele sunt sterilizate. La medic, acest lucru poate fi ușor verificat, deoarece el desigilează instrumentarul, seringa în fața pacientului", a arătat secretarul de stat.

Comentează știrea

jane
25 aprilie 2013
riscurile chirurgiei(cea m-ai mica operatie)

Cred ca ministrul sanatatii este gresit ;cind faci o operatie nu te duci sa faci investigatii daca au sterilizat ustensilele ,ca le vedem ca sint in tipla s-au sterile in fata pacientului tu esti pe masa de operatie nu verifici ca nu ai cum ,si daca intrebi ceva au ei ac de cojocul tau,problema cea m-ai grea sint bacteriile care locuiesc in sali de operatii ca ,C DIFICILLE care o iei si chiar daca operatia este reusita bacteria de omoara nu scapi de .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Protocol pentru accesul la medicamente
Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Sănătate : Ce schimbări vor avea loc în Sănătate
Pagina a fost generata in 0.3059 secunde