ÎN PRAGUL DESFIINȚĂRII. Au pus lacăt pe ușa POLICLINICII CU PLATĂ!

3058
6
ÎN PRAGUL DESFIINȚĂRII. Au pus lacăt pe ușa POLICLINICII CU PLATĂ! - policlinicacuplatasedesfiinteaza-1365523343.jpg

Articole de la același autor

La nici o lună după anunțul desființării Direcțiilor Județene de Asigurări de Sănătate, Ministrul Sănătății pune lacătul pe ușa unei alte instituții medicale. Policlinica cu plată din Constanța ar putea fi desființată, deși această instituție medicală se autofinanțează și înregistrează profit, iar numărul pacienților care se tratează aici este semnificativ.


Desființarea Policlinicii cu plată este o măsură incorectă, susțin medicii care lucrează în prezent în cadrul acestei unități din Constanța. În contextul în care pacienții primesc toate serviciile medicale de care au nevoie într-un singur loc, iar prețurile consultațiilor sunt mult mai mici față de alte policlinici sau cabinete medicale din oraș, măsura pare cu atât mai irelevantă.


"Suntem o instituție medicală care se auto-finanțează și iese pe profit, iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care prețurile consultațiilor sunt cu mult mai mici față de toate celelalte cabinete din oraș. De exemplu, o consultație la un medic specialist costă 23 de lei, iar pentru un medic primar - 40 de lei, față de cel puțin 50 la cabinetele din oraș. Plus că, în policlinică avem toate specializările, iar pacientul este rezolvat în aceeași zi sau maxim a doua zi. Mai mult decât atât, am reușit să avem și refinanțare care a mers către aparatură medicală modernă, ceea ce presupune din start și creșterea calității actului medical. Din păcate, măsura a fost luată global, din cauza faptului că multe dintre policlinicile cu plată din țară nu merg, însă lucrurile ar fi trebuit gândite pentru fiecare unitate în parte. Singurul lucru pe care am putut să îl mai facem a fost să înaintăm un memoriu către minister, însă dacă intră în vigoare hotărârea de Guvern pe 15 aprilie, practic, de a doua zi, dispărem", a declarat, pentru "Cuget Liber", dr. Adriana Matei, managerul Policlinicii cu plată Constanța. 


Măsura desființării acestei instituții medicale face parte din proiectul de lege privind desfiin-țarea DSP-urilor


"A fost vehiculată ideea conform căreia această măsură face parte din proiectul de lege privind desființarea DSP-urilor. Nu știu ce stă în spatele acestor decizii ale ministrului, mai ales că, în această policlinică, pacienții primesc servicii medicale contra cost. Aceste măsuri sunt parte dintr-un proiect de schimbare a sistemului sanitar și din acest punct de vedere, Ministerul Sănătății ar trebui să supună dezbaterii publice întregul proces pentru ca oamenii să înțeleagă schimbarea și direcția în care ne îndreptăm. Încă din 2006, s-a propus realizarea unui pachet de bază, însă nici până în prezent, noi, ca asigurați, nu știm ce avem dreptul să cerem și ce nu. Legea trebuie aplicată în interesul pacienților, și cum Legea Sănătății este a doua cea mai importantă după Constituție, ea trebuie să fie foarte clară", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nicolae Manea, președintele Sanitas Con-stanța. 


Dacă se va aplica legea, începând cu data de 15 aprilie, în clădi-rea în care astăzi funcționează Policlinica cu plată se va înființa o altă unitate medicală. 


Comentează știrea

admirator
10 aprilie 2013
pai...

daca era un concurrent serios pentru celelalte cabinete...

arabu
10 aprilie 2013
ca la noi

In Romania este un obicei, de mai bine de 20 de ani, ca tot ce merge bine sa tie desfiintat sau trecut pe linie moarta, gratie unor interese corupte si pot zice chiar anti sociale, deoarece aceasta policlinica era pentru toate buzunarele. Si pentru "admirator ", poate nu stiai, dar de la policlinica cu plata se trecea automat , gratie multor doctori, in cabinete medicate pariculare, deci concurenta , exista .

ion
10 aprilie 2013
au mintit ???????

Ce sa inteleg ?ca v-ati lasa tinca odata pacaliti de populistii USL ? Doar vi-a reintregit pensiile,salariile....Ce putere de cumparare aveti acum? va este mai bine? aveti ce ati votat.asteptati si veti vedea ca "va fi si mai bine".

Lite
10 aprilie 2013
O

Lasa ca se construiesc biserici in locul scolilor si spitalelor

ion
10 aprilie 2013
niste hoti

de ce o desfiinteaza? pt ca pacientii sa mearga la cabinetele private ale "doctorilor" din spitalele de stat...la sta, ajungi cu trimitere,iar doctorul amabil, te cheama la cabinetul lui privat,cica are conditii mai bune,dar tratamentul il faci tot la stat,ca e moca...

escu
10 aprilie 2013
hahalere

toti med de la respectiva unitate lucra si la cab. priv. si dupa o sumara consultatie te chiama la privat chipurile ptr. conditii mai bune.Asadar desfiintate fara ezitare

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Protocol pentru accesul la medicamente
Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Sănătate : Ce schimbări vor avea loc în Sănătate
Pagina a fost generata in 0.4648 secunde