Produse alimentare bogate în antioxidanți

924
1
Produse alimentare bogate în antioxidanți - alimenteantioxidanti-1329147799.jpg
Putem încetini îmbătrânirea organismului dacă mâncăm alimente bogate în antioxidanți. Aceste substanțe nutritive sau nutrienți pot preveni și amâna deteriorarea oxidativă a corpului uman. În momentul în care celulele organismului utilizează oxigen, se produc în mod natural radicalii liberi, care pot afecta sănătatea. Antioxidanții au rolul de a distruge acești radicali și de a repara daunele provocate.

Produsele oxidative favorizează apariția bolilor de inimă, diabetul zaharat și cancerul, iar antioxidanții îmbunătățesc funcția imunitară și reduc riscul cancerului și al infecțiilor.

Cei mai cunoscuți antioxidanți sunt vitaminele A, C și E, seleniu sau betacarotenul. Vitamina A și carotenoidele se găsesc în morcovi, dovlecei, broccoli, cartofi dulci, roșii, varză și piersici. Vitamina E poate fi asimilată prin consumul de nuci și semințe, cereale integrale, legume cu frunze verzi, ulei vegetal și ulei de ficat. Seleniul se găsește din belșug în pește, crustacee, carne roșie, cereale, ouă, carne de pui și usturoi. De asemenea, merele, în special cele roșii, oferă organismului vitamine și antioxidanți. 

Comentează știrea

Leonard RADU
12 martie 2012
Ajutor in lupta cu radicalii liberi

Una dintre marile probleme ce pot afecta sanatatea este existenta RADICALILOR LIBERI . Impotriva lor putem lupta folosind zilnic ANTIOXIDANTI . Radicalii liberi sunt molecule inalt reactive cu un electron impar (sau "liber") pe orbitalul extern, conditie de dezechilibru care transforma aceste molecule fragmentate in agenti foarte instabili si periculosi din puncte de vedere biochimic. Radicalii liberi din corpul nostru provin in primul rand de la procesele de oxidare derulate in organism pe fond de stres si stari emotionale negative, dar si de la toxicele de tot felul provenite din exterior si ajunse in corp pe diferite cai (alcool, tutun, medicamente, droguri, poluare, malnutritie). Un PRODUS 100% NATURAL ce va poate ajuta sa luptati cu succes si sa castigati batalia impotriva radicalilor liberi este "FITNESS - ANTIOXIDANT - COFFEE" , singura CAFEA 100% NATURALA(Arabica-80% si Robusta) din lume in amestec armonios cu plante(medicinale) si condimente naturale . Inlocuiti cafeaua pe care v-ati invatat s-o beti zilnic cu 2-3 cesti/zi din acest sortiment. Plantele cu efect antioxidant din compozitia sa sunt : - Ceai verde (Ceylon Thea Sinensis) - poate scadea colesterolul,protejaza impotriva cancerului,promoveaza pierderea in greutate,este stimulant si astringent ; - Turmeric(Curcuma Longa) - are efect benefic asupra ficatului,stimuleaza fluxul de bila cea care este responsabila de defalcarea de grasimi alimentare ; - Ghimbir(Ginger Officinalis) - antioxidant puternic , stimuleaza producerea de energie,imbunatateste digestia ; - Verbina(Lipia Citriodora) - are o activitate puternic antioxidanta ;

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1314 secunde