Produsele stupului în afecțiunile tubului digestiv

1349
Produsele stupului în afecțiunile tubului digestiv - albina-1324227140.jpg

Alimentul este un factor esențial al stării de sănătate sau boală și de calitatea acestuia depinde direct calitatea vieții noastre. În ziua de azi, datorită consumului de alimente industrializate, dezechilibrate nutrițional, devitalizate și cu multe calorii, asistăm la o creștere alarmantă a numărului de cazuri de afecțiuni digestive, în special la persoanele tinere.
Utilizarea produselor stupului, singure sau în asociere cu medicamente specifice, s-a dovedit a fi de un real folos pentru tratarea unui număr mare de afecțiuni ale aparatului digestiv.
Mierea de albine (simplă sau în asociere cu propolis sau extracte din plante), datorită proprietăților sale antibacteriene, laxative, energizante și a enzimelor pe care le conține, este utilizată în tratamentul gastritelor, duodenitelor, ulcerelor gastrice și duodenale, anorexiei, constipației, diareelor și enterocolitelor bacteriene, colitei atone etc.
Polenul recoltat de albine și mai ales păstura (polenul din faguri), cu un conținut bogat în fibre vegetale, acizi esențiali și neesențiali, săruri minerale și principii active cu acțiune antibacteriană, pot fi recomandate în tratamentul enterocolitelor, diverticulitelor, diferitelor forme de colite (de fermentație, de putrefacție) și tulburărilor de tranzit intestinal (constipație, diaree bacteriană).
Propolisul este produsul apicol cu cea mai largă utilizare în tratamentul afecțiunilor tubului digestiv. Datorită proprietăților sale puternic antiinflamatoare, anestezice, antibacteriene, antispastice, antihemoragice, cicatrizante și antitumorale, este utilizat cu rezultate foarte bune în tratamentul gastritelor și duodenitelor, ulcerelor gastrice și duodenale, colitelor ulceroase, fisurilor anale, hemoroizilor etc.
Un cocktail din cele trei produse ale stupului prezentate mai sus poate fi aplicat, ca tratament adjuvant, în terapia diferitelor forme de cancer ale tubului digestiv, cu rezultate încurajatoare.


Dr. George-Mihail CLEIANU
Tel.: 0723.385.346, 0758.630.295



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde