Atenție la E-urile din produsele de post

435
În perioada postului, magazinele au o ofertă variată de produse vegetale pe bază de soia și ovăz. Chiar dacă nu conțin carne, lapte, ouă sau alte alimente care nu se consumă în post, unele dintre aceste produse nu sunt atât de sănătoase.
Cei de la Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România au realizat un nou studiu, în perioada 16 noiembrie - 9 decembrie, pentru a vedea câte E-uri conțin cele mai vândute alimente de post care înlocuiesc lactatele sau maioneza. Astfel, au fost verificate etichetele a nouă produse printre care băuturi UHT, preparate tip iaurt, tofu, sau sos de maioneză pe bază de produse vegetale.
Din alimentele controlate, doar unul nu conținea niciun aditiv alimentar. În schimb, produsul cu cele mai multe E-uri avea 7 aditivi alimentari. Mai mult, cei care au efectuat studiul au descoperit și două produse care conțineau un aditiv alimentar (E418), interzis în prezent în țara noastră.
Pentru mai multe informații despre preparatele analizate, puteți accesa pagina de internet www.teste-comparative.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.174 secunde