Program de terapie pentru copiii care suferă de autism

371
Program de terapie pentru copiii care suferă de autism - programdeterapie2-1396366367.jpg

Articole de la același autor

În contextul în care data de 2 aprilie a fost declarată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, specialiștii Centrului de Autism "Marea Neagră" au demarat un proiect destinat copiilor care suferă de autism, ce poartă numele de "Grădina Terapeutică". 
Astfel, în curtea centrului, a fost amenajat un spațiu destinat plantării de vegetație. "Grădina Terapeutică" asigură o mulțime de beneficii în ceea ce privește reducerea agitației psihomotorii și îmbunătățirea  motricității fine. 
"Prin toate proiectele pe care le punem în aplicare pentru acești copii speciali, urmărim să realizăm în permanență activități funcțio-nale, în care fiecare copil să aibă o reprezentare concretă a tot ceea ce învață în cadrul terapiei. În acest sens, proiectul «Grădina terapeutică» este un bun prilej pentru toți copiii de a învăța ce reprezintă mediul înconjurător și de a lua contact în mod direct cu natura. Ședințele terapeutice de grădinărit se desfășoară, zilnic, de către fiecare copil, pe o perioadă de 15 minute, sub directa îndrumare a psihologilor din cadrul centrului. 
Copii au o mulțime de sarcini de îndeplinit: aranjează pământul în ghivece și jardiniere, înlătură buruienile și udă plantele. 
Feedback-ul obținut din partea părinților este extraordinar, aceștia au fost extrem de încântați de implicarea copiilor și mi-au transmis că au simțit îmbunătățiri semnificative din punct de vedere al reducerii stării de agitație psiho-motrică, iar pentru cei mai mari, a reprezentat un real interes și o preocupare în timpul liber", a explicat psihoterapeutul Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului "Marea Neagră". 
Totodată, acest proiect se dorește a fi și un punct de plecare pentru un proiect viitor ce presupune oferirea persoanelor cu autism a unui loc de muncă, deoarece devine îngrijorător faptul că societatea nu este pregătită să le ofere un serviciu. 
Coordonatorul Centrului "Marea Neagră" susține că, prin acest proiect, se urmărește și promovarea unui stil de viață sănătos ce presupune mișcare și o alimentație sănătoasă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Sănătate : Mii de pacienți suferă de autism
Sâmbătă, 21 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Sărbătorile de iarnă - stres sau bucurie?
Marţi, 18 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.6755 secunde