Promisiunile Ministerului Sănătății rămân neonorate

108
Promisiunile Ministerului Sănătății rămân neonorate - promisiunileministerului-1387301398.jpg

Articole de la același autor

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) trage un semnal de alarmă legat de modul cum sunt respectate promisiunile publice făcute de reprezentanții Ministerului Sănătății cu privire la implementarea unor politici care vizează pacienții.

"Deși în data de 21 noiembrie 2013 în cadrul unei conferințe publice Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătății, spunea că până pe 15 decembrie 2013 lista medicamentelor compensate va intra în dezbatere publică, nimic nu s-a întâmplat. Deși cu mai multă vreme în urmă se spunea că va fi finalizat pachetul de bază pentru sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru a se putea construi și pachetele asigurărilor complementare, lucrurile au rămas undeva în aer. În acest moment nu se știe la nivelul spitalelor nici măcar cum vor continua programele de sănătate în 2014, deși tratamentele se termină la începutul anului.

Ne așteptăm ca atunci când Ministerul Sănătății prin reprezentanții lui anunță un lucru, acest lucru să se întâmple. Iar dacă nu se întâmplă, aceeași instituție trebuie să comunice de ce nu s-a realizat ceea ce s-a promis. Astfel nu putem decât să credem că lucrurile sunt amânate la nesfârșit și nimic nu se finalizează. Eu în acest moment sunt ferm convins că nici în anul 2014 pacienții din România nu vor avea acces la noi molecule de tratament compensate și că toate promisiunile făcute nu sunt decât trageri de timp, în detrimentul vieții unor pacienți care au nevoie disperată de soluții, nu de vorbe" , a declarant Radu Gănescu, președinte COPAC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Noi proiecte la Ministerul Sănătății
Pagina a fost generata in 0.3406 secunde