Protejează-te gratuit împotriva cancerului de col uterin

710
Protejează-te gratuit împotriva cancerului de col uterin - cancercoluterin-1333051034.jpg
Statisticile arată că la fiecare două minute, în lume, o femeie moare de cancer uterin. Mai mult, în România peste 3.400 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin în fiecare an, iar în 2010, această afecțiune a reprezentat a doua cauză de mortalitate prin cancer la femeile din România, după cancerul de sân.
Din acest motiv, Ministerul Sănătății a supus, săptămâna aceasta, dezbaterii publice proiectul privind normele metodologice pentru realizarea și raportarea activităților specifice în cadrul subprogramului de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin. Potrivit MS, cancerul este o problemă majoră de sănătate publică, la nivel mondial. În plus, dacă nu se intervine prin programe de prevenire și screening, numărul de îmbolnăviri noi va crește de la 10 milioane în 2000, la 15 milioane în anul 2020.
Proiectul propus de Ministerul Sănătății presupune ca timp de cinci ani să fie organizate acțiuni de prevenire și combatere a acestei boli maligne. Reprezentanții MS au motivat programul prin faptul că aproape toate cazurile pot fi depistate în stadiul preinvaziv dacă testarea Babeș - Papanicolau a populației feminine este efectuată corect și complet. Totodată, implementarea screening-ului poate duce la o scădere a mortalității prin această afecțiune. Suma pre-văzută pentru a fi alocată programului se ridică la 72.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3157 secunde