Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin

443
Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin - saptamanacancer-1327599530.jpg

Articole de la același autor

ancerul de col uterin face șase victime în fiecare zi în rândul româncelor, număr de patru ori mai mare decât în Europa. În plus, statisticile arată că 40 de mii de femei au diagnosticul de cancer uterin, de trei ori mai mult decât în celelalte țări europene. Totodată, în fiecare an în România sunt depistate trei mii de cazuri noi - de 16 ori mai multe decât media europeană.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România, formată din societăți medicale, asociații de pacienți și ONG-uri, celebrează, zilele aceasta, Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin.
Cu acest prilej au fost anunțate și rezultatele investigațiilor realizate în perioada martie 2008 - decembrie 2011 în cadrul programului "Renașterea Diagnostic Mobil - Sân și Col Uterin". Astfel, pe parcursul celor patru ani, 15.500 de femei au beneficiat de mamografii și teste Babeș Papanicolau, gratuit, în comunitățile locale. Până la ora actuală, Unitatea Mobilă de Diagnostic a ajuns în peste 50% din județele țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să ne menținem creierul sănătos
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Ce boli anunță balonarea copiilor? (2)
Pagina a fost generata in 0.4507 secunde