Țelina scade tensiunea și combate cancerul
1051
Consumul de țelină este recomandat în special pentru scăderea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, studii recente au demonstrat că țelina conține cel puțin opt tipuri de compuși care luptă împotriva cancerului și ajută la combaterea mai multor forme ale bolii.
Frunzele de țelină sunt bogate în vitamina A, în timp ce tulpinile sunt o sursă excelentă de vitamina B1, B2, B6 și C, dar conțin și potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu și aminoacizi esențiali. În plus, deși cele mai multe alimente își pierd nutrienții când sunt gătite, majoritatea compușilor din țelină rezistă la temperaturi înalte.
Așadar, consumul zilnic de suc de țelină, timp de o săptămână, va duce la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale. După această cură este recomandată o pauză de trei săptămâni până la reluarea dietei.
Mai mult, datorită conținutului de compuși care luptă împotriva cancerului, țelina este cunoscută pentru rolul de a opri dezvoltarea celulelor tumorale.
Frunzele de țelină sunt bogate în vitamina A, în timp ce tulpinile sunt o sursă excelentă de vitamina B1, B2, B6 și C, dar conțin și potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu și aminoacizi esențiali. În plus, deși cele mai multe alimente își pierd nutrienții când sunt gătite, majoritatea compușilor din țelină rezistă la temperaturi înalte.
Așadar, consumul zilnic de suc de țelină, timp de o săptămână, va duce la scăderea semnificativă a tensiunii arteriale. După această cură este recomandată o pauză de trei săptămâni până la reluarea dietei.
Mai mult, datorită conținutului de compuși care luptă împotriva cancerului, țelina este cunoscută pentru rolul de a opri dezvoltarea celulelor tumorale.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Vineri, 27 Ianuarie 2012
Vineri, 27 Ianuarie 2012