Pubertate precoce la fetițele americane

420
Fetițele din America ajung la vârsta pubertății din ce în ce mai devreme, la șapte ani în mai mult de un caz din șapte, potrivit unui studiu recent, care menționează legătura dintre acest fenomen fiziologic și obezitate, relatează AFP.
Circa 15% dintre fetițe au semne de pubertate precoce - dezvoltarea sânilor de la vârsta de șapte ani - și la 20% se observă apariția părului pubian de la opt ani, arată un studiu apărut în revista Pediatrics. La șapte ani, o fetiță albă din 10 (10,4%) prezintă semne de pubertate, ca și aproape un sfert din fetele de culoare (23,4%) și 14,9% din cele hispanice.
Studiul evită să definească un eșantion național și să se pronunțe asupra cauzelor pubertății precoce, dar pomenește totuși de influența obezității și a unor produse chimice. Autorii cercetării arată că pubertatea precoce este însoțită adesea de tensiune arterială și un nivel ridicat de zahăr, simptome prezente mai ales la diabetici.
Un studiu realizat în Danemarca în 2009 a observat pubertatea la fete, pe două eșantioane europene la 15 ani diferență, în 1991-1993 și 2006-2008. Cercetarea a arătat că dezvoltarea sânilor la fetițe a apărut în 2006 cu 1,02 ani mai devreme decât în 1991. Analiza a mai menționat posibila influență a produselor chimice capabile să modifice sistemul endocrin care reglează nivelul hormonilor.
Studiul american a fost desfășurat pe 1 239 fetițe din trei regiuni ale țării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6405 secunde