Raed Arafat: "Voi demisiona dacă Legea Sănătății va fi aprobată"

850
2
Raed Arafat:
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat susține că va demisiona din funcția pe care o deține în prezent, dacă noua lege a Sănătății va fi adoptată în forma actuală.

În cazul în care actul normativ rămâne în forma actuală, cei care l-au conceput trebuie să îl ducă mai departe, spune Raed Arafat. "Nu poți să concepi un sistem și să dai altcuiva să îi facă normele. Sistemul de urgență s-a dezvoltat la nivelul din prezent datorită faptului că este transguvernamental și a fost sprijinit din toate părțile, inclusiv de executivul actual", a precizat fondatorul SMURD.

Raed Arafat mai spune că dacă legea va fi asumată în forma din prezent, plecarea lui din Minister este normală. "Nu este un act de bravură, dar în momentul în care legea va fi adoptată, vor trebui găsite persoane care să implementeze această formă", a adăugat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Reamintim că proiectul noii Legi a sănătății a fost pus în dezbatere publică săptămâna trecută pe pagina oficială de internet a ministerului. Conform documentului, se păstrează actuala organizare a sistemului de urgență, dar se introduce suplimentar și posi-bilitatea furnizării acestor servicii de către orice furnizor care este omologat, în scopul diversificării surselor de finanțare și a imple-mentării principiilor de concurență reglementată.

Comentează știrea

Ioan
9 ianuarie 2012
Legea sanatatii

Este singurul lucru bun care functioneaza in sanatate - sistemul de urgenta- si cuiva nu-i convine. Sa speram ca proiectul de lege va putea fi modificat ca forma finala sa fie corecta. Nu au ce cauta privatii in sistemul de urgenta. De cand s-a infiintat SMURD-ul sute de mii de oamnei printre care si eu am donat 2% din impozitul pe salarii, pentru ca stim ca Dl Arafat face un lucru bun.Sper ca dl Arafat sa nu cedeze, sa se lupte pana la capat ca sigur are castig de cauza. Succes Dle Doctor Raed Arafat. Suntem alaturi de dvs.

Gabi
9 ianuarie 2012
legea sanatatii

mai rar om ca doctorul Raed Arafat. In mijlocul unei societati bolnave ca a noastra unii se zbat sa faca ceva de valoare. Sunt alaturi de dr. Raed Arafat, chiar daca sunt un nimeni in tara lui Papura Voda!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7963 secunde