Ce spune secretarul de stat Raed Arafat despre cazul baschetbalistului ucis la Giurgiu

512
1
Ce spune secretarul de stat Raed Arafat despre cazul baschetbalistului ucis la Giurgiu - hardy350x2626385000088439800-1318434976.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, într-o conferință de presă, că Ministerul Sănătății va cere Direcției de Sănătate amendarea celor trei medici care se aflau de gardă în noaptea în care baschetbalistul, grav rănit, a ajuns la spital. De asemenea, Ministerul Sănătății recomandă și amendarea Spitalului de Urgență Giurgiu și a Serviciului de Ambulanță județean.



"De la ora 4.22, până la ora 8.58, când a părăsit Spitalul de Urgență Giurgiu, către Spitalul Bagdasar din Capitală, au fost anumite deficiențe. Au fost doi medici de gardă la UPU în acea dimineață, care nu au monitorizat corect pacientul. De asemenea, am aflat că în acea dimineață Secția UPU nu era aglomerată. Acolo mai era un singur pacient care a apărut la ora 6.15, cam la două ore după sosirea sportivului. Se observă lipsa aplicării unor investigații și a monitorizării corecte a pacientului și neluarea unor decizii care ar fi trebuit luate în favoarea pacientului. În plus, se observă lipsa accesului la anumite investigații care erau obligatorii în cazul pacientului, și anume, computer tomografie", a spus Raed Arafat, citat de Realitatea.net.

Potrivit raportului de la Direcția de Sănătate Publică, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății a mai precizat că s-a constatat nerespectarea prevederilor în ceea ce privește îndeplinirea funcției de medic de gardă la cei doi doctori de la Spitalul de urgență din Giurgiu și nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic.

De asemenea, medicul de pe ambulanța care a fost chemată pentru transferul pacientului la Spitalul Bagdasar din Capitală, a luat decizia de a nu se deplasa cu bolnavul. Astfel că pacinetul a fost transferat într-o ambulanță în care se afla doar un asistent.

Ca urmare a acestor nereguli, Ministerul Sănătății propune aplicarea unor amenzi. Astfel, cei doi medici care se aflau de gardă în dimineața în care Chauncey Hardy a fost dus la spital ar putea primi o amendă de 3.000 de lei.

Medicul de pe ambulanță care a luat decizia de a-l transfera pe pacient la un alt spital, într-o ambulanță în care se afla doar un asistent, ar putea fi amendat cu 1.500 de lei.

Pentru Spitalui Județean de Urgență Giurgiu, Ministerul Sănătății propune o amendă de 35.000 de lei, pentru neasigurarea condițiilor de care avea nevoie urgent pacientul. Iar pentru serviciul de ambulanță județean, se propune o amendă de 15.000 de lei pentru nemonitorizarea și neaplicarea protocoalelor de transfer.

"Nu avem ce sa reproșăm ambulanței care l-a transferat pe pacient la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Apelul către serviciul de ambulanță a fost făcut la 4.15, iar la 4.22, bolnavul era deja la UPU. Despre această fază de intervenție nu avem ce comenta", a declarat Raed Arafat.

Comentează știrea

Maria
15 octombrie 2011
Intrebare logica:citi pacienti saraci au avut parte de acelasi tratament si au murit?

Este trist si mai rau ca in filmele de groaza!!!Daca nu era un cetatean strain se mai aflau aceste nereguli???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2419 secunde